Oogschaduwkleuren bij je oogkleur en tips voor de shape van je ogen

Lieve beauties,

Een informatief artikel over welke kleuren oogschaduw er bij welke kleuren ogen staan en wat tips over hoe je de shape van je ogen het mooiste kunt laten uitkomen.

Iedereen heeft een andere soort ogen. Zowel qua kleur als qua vorm. Het is de kunst om met je oogschaduw de mooiste plekjes om je oog nog mooier te maken zodat je een 'flawless' look krijgt. Ik hou echt van oogschaduw. Ik kan dan ook moeilijk zeggen wat mijn favorieten zijn. Ik heb van Sleek make up in ieder geval vier paletten, ik heb een 88 colour warm palette van Boozyshop, een fijn shimmery paletje van ELF make up, de W7 in the Buff en W7 in the Night, W7 nudes palet, een mooi vier kleuren paletje van L'Oreal en daarbij nog een heleboel losse kleuren oogschaduw.

Ik vind het bij alle kleuren ogen mooi om in de binnenste hoeken, aan de neuskant, een beetje witte oogschaduw of een beetje highlighter aan te brengen.Hierdoor wordt je oog al wat opgelicht. Ook als je geen tijd hebt voor een uitgebreide make up, dan is het mooi om toch een klein beetje lichte oogschaduw op dat plekje aan te brengen, het maakt je ogen sprekender. Welke kleur ogen je ook hebt en ook de vorm maakt niet uit.

Hoe ik mijn ogen opmaak in een dagelijkse look:

Wat ik zelf meestal doe is een primer als basis gebruiken, ik doe concealer rondom mijn wenkbrauwen zodat de haartjes die ik niet zichtbaar wil hebben vervagen. Vervolgens doe ik wat witte oogschaduw aan de binnenkant van mijn oog. Ik kies een naturel kleur uit die ik over mijn hele oog doe, daarna doe ik lang mijn wimperrand een iets donkerdere kleur. Dit blend ik met de basisoogschaduw. Vervolgens doe ik er nog een kleur op in bijvoorbeeld een tint donkerder. Wederom blenden. In mijn crease, onder mijn browbone, doe ik vaak een wat donkerdere kleur die ik laat uitlopen tot de buitenste hoek van mijn oog. Over de witte oogschaduw doe ik wat highlighter en ik blend het restje over het gehele oog. Ook doe ik een iets lichtere kleur onder mijn wenkbrauwen. Dat is voor mij een basis ooglook. Als ik een avondje ga stappen (wat ik helaas al lang niet heb gedaan in verband met mijn rolstoel) dan besteed ik wat meer aandacht aan mijn oog make-up en maak ik bijvoorbeeld een smokey eye. Ik ben vrij royaal met mascara, gebruik zeer zelden eyeliner en ik teken mijn wenkbrauwen een beetje aan. Wat ik wel eens leuk vind om te doen als ik een naturel look maak met bijvoorbeeld bruintinten (passen goed bij mijn blauwe ogen) dan doe ik een fel kleurtje onder mijn waterlijn. Dit breng ik gewoon aan met een speciaal kwastje voor eyeliner die ik dan even door een oogschaduwkleur haal.) Hiermee wordt de look net wat aparter en hoef ik niet speciaal allerlei soorten oogpotlood te kopen. Dit blijft goed zitten als je een goede primer en goede concealer eronder gebruikt!

Onderstaand een paar naturelle ooglooks die ik ook eerder al op mijn website heb geplaatst. De meeste zijn gemaakt met de Sleek paletten, ELF palet en het 88 Warm palette van Boozyshop.

Persoonlijk haal ik veel oogschaduw inspiratie uit Pinterest. Ik heb hier ook een speciaal bord voor gemaakt. Ik pin daar plaatjes op die ik vind die de opbouw van oogschaduw mooi laat uitkomen. Zie hieronder mijn Pinterest Ooglookbord.

 

Welke kleuren oogschaduw matchen mooi bij jou oogkleur?

De tips die ik jullie wil geven in dit artikel zijn gewoon tips! Geen "je moet het zo doen en deze kleuren gebruiken". Het is vooral leuk om te doen waar je zelf lekker zin in hebt maar wellicht helpt dit artikel als je eens een keer niet weet wat je moet doen of als je zin hebt om lekker te experimenteren (daar waar ik zo van hou hihi).

Ik begin met de kleurencirkel.

Voor de bron van het plaatje (inspirerend wonen), klik hier. Inspirerend wonen klinkt mischien een beetje apart in de zin van het kiezen van de kleuren van je oogschaduw maar in de kleurencirkel zie je heel mooi welke kleuren er contrasteren bij de kleur van je ogen.

Complementaire kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar staan op de kleurencirkel. Deze cirkel is handig om te zien welke kleuren er in harmonie zijn, die passen bij je oogkleur waardoor je ogen meer opvallen! Zoals je ziet staat de kleur grijs niet in de cirkel maar het is wel een kleur die voorkomt als oogkleur. Hij past het beste bij de blauwe oogkleur omdat er vaak in grijze ogen wel iets van blauw zit.

Om de cirkel te gebruiken, kijk je naar jou eigen oogkleur en de kleuren die daar recht tegenover staan en daar links en rechts van staan. Ook kun je de verschillende warmten in deze cirkel zien. Bijvoorbeeld bij lichtblauwe ogen, kun je ook kiezen voor een meer donker blauwe kleur. Of bij lichtbruine ogen een meer donkerbruine kleur. Zie onderstaand meer tips bij de verschillende oogkleuren.

 

Blauwe of grijze ogen
Als je blauwe of grijze ogen hebt (ikzelf heb blauwe ogen) dan zijn de contrastkleuren bruine en oranje tinten. Dan knalt jou eigen oogkleur het best. Persoonlijk draag ik ook veelal bruintinten. Maar ik hou ook van juist wat fellere of aparte kleuren. Bijvoorbeeld een blauwtint die net even wat donkerder is dan mijn eigen blauwe ogen maakt ook een mooi opvallend plaatje. Als je wat meer grijze ogen hebt, passen daar juist mooie warme oogschaduw tinten bij. Kleuren die mooi zijn bij blauwe of grijze ogen zijn: aardetinten, oranjebruin, koper- of roestige kleur, grijs, taupe, donker blauw, zilver, fuchsia en turquoise.

 

Groene ogen
Bij groene ogen knallen ze het meest met de rood/bruine en paarse oogschaduw kleuren. Maar ook een andere tint van je eigen groene kleur, bijvoorbeeld mosgroen, of iets donkerder groen maakt een mooie ooglook. Kleuren die mooi zijn bij groene ogen zijn: kaki, mosgroen, paars, abrikoosachtig, natureltinten met een gouden shimmer, chocoladebruin, mokka, lila, grasgroen, feller paars, goud en bruin.

 

Bruine ogen
Wanneer je mooie bruine kijkers hebt, knallen je ogen het meeste met blauwe en paarse oogschaduw. Kleuren die mooi zijn bij bruine ogen zijn: bruin, beige, kaki-groen, koper, champagne, brons, felroze maar ook blauw!

 

Hoe kun je de shape van je ogen mooi laten uitkomen?

Als je kleine ogen hebt: en als je ze graag iets groter wilt laten lijken, kun je bijvoorbeeld extra mascara gebruiken zodat je wimpers meer opvallen. Ik vind persoonlijk de mascara Faux Cills van Yves Saint Laurent erg fijn voor meer volume. Helaas vind ik het nadeel van deze mascara dat hij snel uitdroogt. Daarom ben ik erg fan van de Extreme Volume van L’Oreal, deze droogt minder snel uit en is bij mij al op voordat hij de kans krijgt om uit te drogen. Ikzelf heb vrij grote ogen maar ik houd ook van veel mascara. Ik wil mijn grote ogen namelijk nog groter laten lijken hihi! Als je wel kleine ogen hebt, kun je een wit oogpotlood gebruiken op je waterlijn maar ook aan de binnenkant (de neuskant) van je oog. Hierdoor lijkt het alsof dat ook bij je oogwit hoort waardoor je oog wat groter lijkt. Qua eyeliner zou ik het bij kleine ogen wat rustiger houden want hierdoor kan je oog er juist kleiner uit gaan zien. Maar let ook eens op je wenkbrauw, hoe groot zijn ze? Wellicht kun je ze op een bepaalde manier epileren zodat je oog ook wat groter lijkt. Door je browbone iets donkerder te maken en je wenkbrauwen met concealer aan te zetten is ook een techniek voor een groter lijkend oog.

 

Wanneer je amandelvormige ogen hebt, krijg je vast regelmatig jaloerse blikken. Dit is een hele gewilde vorm van het oog. Je hebt weinig nodig om een mooie oog make-up aan te brengen. Je kunt kiezen voor wat fellere kleuren oogschaduw, wit aan de binnenkant van de ogen, een mooie donkere aanzet op je browbone, een mooie smokey eye. Ik heb geen idee wat ik hier nog bij kan bedenken om het nog mooier te laten lijken.

 

Hangen je ogen een beetje naar beneden? Gebruik dan een eyeliner en oefen om een lijn te trekken die iets omhoog loopt. Dan lijkt het alsof je oog aan die kant wat meer omhoog gaat staan. Dit kun je oefenen met bijvoorbeeld een stukje plakband zodat je niet uit schiet of je kunt een lepel met de bolle kant naar boven langs je oog houden zodat je een perfecte lijn kunt trekken. Wees ook wat rustig met oogschaduw omdat je daarmee je iets hangende ogen ook kleiner kan laten lijken. Probeer lichte kleuren te gebruiken.


Als je ogen ver uit elkaar staan: kun je proberen om je wenkbrauwen wat meer bij te tekenen zodat deze wat dichter bij elkaar komen te staan. Anastasia Beverly Hills heeft prachtige wenkbrauwkits en bijvoorbeeld de Brow Wizz waarmee je dit mooi kunt doen. Dit merk is in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Douglas, zowel in de winkel als online op de webshop. In plaats van een wittige kleur te gebruiken aan de neuskant van je oog, kun je bij ogen die wat verder uit elkaar staan beter een iets donkerdere kleur gebruiken zodat je ogen optisch dichter bij elkaar lijken te staan.
Als je ogen dicht bij elkaar staan: kun je juist je wenkbrauwen wat meer epileren aan de kant van je neus. Misschien moet je dit de eerste keer even laten doen bij de schoonheidsspecialiste, maak een paar goede foto’s en zorg dat je dit kan bijwerken/bijhouden. Als je aan de buitenste kant van je oog een wat donkerdere kleur oogschaduw aanbrengt, aan de zijkant, dan lijken je ogen optisch weer iets verder uit elkaar te staan.
 

Durf jij te experimenteren met oogschaduw kleuren of blijf je graag in je veilige zone?

Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze tips.

 

With Love,

Olivia

Life Must Be Fabulous

 

 

Reacties: Oogschaduwkleuren bij je oogkleur en tips voor de shape van je ogen

Ogen

Hallo ,

Mooi opgemaakt , maar jammer van Jou wimpers , het lijken net van die spinnenpoten .

Andere mascara gebruiken of minder op doen misschien ????

Nice site. On your blogs extremely interest and i will tell a buddies. fdedgedakbfc

Nieuw bericht