Feitjes over zonnen - Bellesqa

Voor Bellesqa heb ik een artikel geschreven met feitjes over zonnen. De nazomer is begonnen, deze week is het weer even heerlijk weer. Mischien ga je in de herfstvakantie nog wel even naar een warm land. In het artikel een aantal feitjes over zonnen. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben.

Klik hier om het artikel te lezen op de website van Bellesqa of zie onderstaand.

-----------------------------------------------------------------------------------

"Feitjes over zonnen"

"Een lekker sexy zomers kleurtje staat iedereen goed. Maar hoe goed is de zon eigenlijk? Teveel zon is schadelijk voor je huid. Maar als je zont met mate, dan is dat juist heel gezond voor je lijf. Met een mooi kleurtje door de zon zie je er vaak gezonder uit, gekleurde kleding staat leuker en het heeft een positieve invloed op je humeur. Om beschadiging door de zon te voorkomen, is het belangrijk om je goed in te smeren met zonnebrandcreme.

Insmeren, hoe vaak is dat nou nodig?

Je moet je ongeveer eens in de twee uur insmeren met zonnebrandcreme om verbranding te voorkomen. Maar, als je hebt gezwommen, als je zweet, door het aan- en uittrekken van kleding etc. kan het  beschermlaagje eerder verdwenen zijn. Water en zand reflecteren het zonlicht waardoor de UV straling van de zon je huid beter kan bereiken. In het buitenzwembad is het ook zo dat UV straling makkelijk doordringt doordat het water helder is. Het is dan verstandig om eerder opnieuw te smeren met zonnebrandcreme (en het liefste met een zonnebrandcreme die ook bestand is tegen water!). Natuurlijk speelt ook je huidtype mee en ook de zonkracht/felheid van de zon. Dat insmeren met zonnebrandcreme is misschien wat irritant als je dat iedere 2 uur doet maar je kunt natuurlijk een leuke hunk vragen om je even in te smeren. Een leuke opening voor een gesprek?

Voorbruinen?

Veel vrouwen denken dat als je gaat voor bruinen onder de zonnebank, je extra beschermd bent tegen verbranding. Helaas is dit een fabeltje, het is ook als je al een kleurtje hebt, belangrijk om je wel in te smeren. Wanneer je dit niet doet is er een grote kans op verbranding en op huidziekten (op termijn). En dat zijn dingen waar we niet op zitten te wachten toch?

Korte feitjes over de zon:

 • Geniet van het heerlijke zonnetje maar zorg dat je niet verbrandt!
 • Zorg voor een goede UV werende zonnebril met een CE markering. Een mooi excuus om een nieuwe hippe zonnebril te kopen!
 • Op die mooie zonnige dag is de zon het sterkste tussen 12:00 uur en 15:00 uur, zorg ervoor dat je dan niet te lang in de felle zon zit of ligt. Ga lekker wat kouds drinken op het terras of bij de strandtent.
 • Iedere keer dat je huid verbrandt door de zon, raakt hij beschadigd. Het is een brandwond en gevaarlijk, mischien niet direct, maar het kan in de toekomst ook nog schade aanbrengen (denk aan huidkanker, littekens, ernstige vervellingen, kwetsbare huidcellen).
 • Zonnebrandcreme kun je het beste bewaren op een droge, donkere plaats waar het niet te warm is.
 • Zonnebrandcreme die is geopend kun je het jaar daarna niet meer gebruiken.
 • Een hoge factor zonnebrandcreme zorgt ervoor dat je wel bruin wordt maar niet kunt verbranden. Het voordeel is dat de bruine kleur langer mooi bruin blijft, je huid veroudert minder snel en de kans op pigmentvlekken is kleiner. Eigenlijk is een hoge factor dus heel erg verstandig.
 • Parfum en make up kunnen irritaties veroorzaken in combinatie met de zon.
 • Wanneer je onder een parasol gaat zitten, houdt deze ongeveer 50% van de UV straling tegen. In de schaduw kun je dus ook een mooi bruin kleurtje krijgen. Het duurt wellicht iets langer maar hij komt er wel!
 • Als je zwanger bent kun je beter niet in de zon gaan zitten omdat je huid verandert door zwangerschapshormonen. Volgend jaar kan het weer gewoon! Wil je toch buiten zitten, smeer je dan extra goed in, ga zoveel mogelijk in de schaduw zitten en als je wel in de zon zit, doe dan een leuke hoed of een pet op om je gezicht en je hoofdhuid extra te beschermen!
 • Je kunt gewoon scrubben als je een lekker bruin kleurtje hebt. Je scrubt het er niet van af!
 • Als de zon op je huid schijnt, wordt er vitamine D aangemaakt door je huid. Dat is de beste manier om deze vitamine in je lichaam te krijgen. Het is goed om sterke botten te hebben en te behouden en het is goed voor je humeur.
 • De zon (het UV licht) wordt ook door de medische wereld gebruikt bij bijvoorbeeld behandeling van eczeem, psoriasis en depressies.
 • De zon geeft de mens over het algemeen een vrolijk gevoel, zeker in een koud regenachtig kikkerlandje als Nederland.
 • Als je naar de zonnebank gaat, volg dan goed de instructies op van de zonneconsulent. Wist je trouwens dat de zonnebank hetzelfde effect heeft als de zon op het strand bij de Middellandse Zee?
 • Om je mooie bruine kleurtje te behouden en na het zonnen, smeer je dan goed in met after sun. Het verkoelt je huid en het geeft een lekkere frisse oppepper.

Hou jij van de zon en pik je iedere zonnestraal mee? Of ben je meer een knus wintertype?

Veel zonplezier!"

With Love,

Olivia

"

Reacties: Feitjes over zonnen - Bellesqa

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht