Er is maar een ding zeker in het leven.....

Lieve lezers,

Mijn hoofd is helemaal in de war. Vandaag kreeg ik enorm triest nieuws te horen. Een ding is zeker in het leven en dat is dat we dood gaan... Ik ben er stuk van.

In het revalidatiecentrum heb ik meerdere bijzondere mensen ontmoet. We waren een hecht groepje. Vooral op het einde toen we nog met zijn zessen over waren brachten we alle avonden samen door. We sleepten elkaar door de moeilijke perioden heen maar we konden ook heerlijk met elkaar lachen. Nieuwe vriendschappen.

Vandaag had ik de hele middag therapie. Ik had mijn telefoon uitgezet omdat mijn batterij snel leeg gaat door instagram. Ik zat net in de taxi die wonder boven wonder op tijd was. Ik deed mijn telefoon aan en ik kreeg een berg whatsapp berichten van mensen uit ons vaste groepje. Mijn maatje. Mijn enige mannelijke Bloglovin' volger (omdat hij het leuk vond wat ik doe, ook al is hij een man). Mijn rots in de branding. Degene met wie ik alle moeilijke momenten kon delen. Andersom overigens ook. Mijn maatje met wie ik lachte. Die mij liedjes stuurde op whatsapp die ik niet kende maar die spontaan bij hem in zijn hoofd kwamen. Ik zocht het dan weer op en stuurde een ander stuk uit die songtekst op. Mijn maatje die me nieuwe muziek leerde kennen. Mijn maatje met wie ik ging eten in het restaurant omdat we het eten van het revalidatiecentrum niet meer konden zien. Mijn maatje met wie ik als doel had om de duin op te lopen en naar het strand te gaan, een doel wat we beiden niet hebben gehaald maar waarvan we afspraken dat we dit volgend jaar zouden doen als we uit gerevalideerd waren. Mijn maatje is er niet meer.

Afgelopen vrijdag is hij in zijn slaap overleden. Waaraan is nog onbekend. Het nieuws werd vandaag naar buiten gebracht door zijn broer. Ik vind het zo onwerkelijk.

Donderdagavond had ik hem nog aan de telefoon. Ik moest vrijdag vroeg op dus ik vroeg of we vrijdag konden bellen omdat ik al bijna sliep. Dat was geen probleem. Vrijdag nam hij de telefoon niet op. Zaterdag en zondag hoorde ik ook niets en ik werd een beetje pissig. Ik dacht als er wat is moet je dat gewoon zeggen. En nu bleek dat hij helemaal niet kon opnemen. Dat hij niet meer op whatsapp kon. Want hij is er niet meer.

Weg van de wereld. In het onbekende. Waar we naar toe gaan als we overlijden weten we hier niet. Ik hoop dat hij daar rust vindt. Dat hij daar vredig naar beneden mag kijken. Dat zijn harde werken van de afgelopen maanden niet voor niets is geweest. En dat we elkaar als het mijn tijd is om te gaan, weer mogen ontmoeten. Weer een knuffel mogen geven. Weer heel hard mogen lachen. Samen kunnen huilen. En gezellig een rosebiertje kunnen drinken.

De vriendschap die ik met hem had was voor mij erg speciaal. Hij was echt de rots in de branding. Wist mij op te peppen als ik down was. Iets wat niemand anders lukte. We konden echt lachen en huilen met elkaar. Als je 14 weken met elkaar samenleeft in zo een revalidatiecentrum dan groeien vriendschapppen sneller als in het leven buiten zo een centrum. We leefden al die weken 24 uur per dag met elkaar (oke niet ´s nachts).

Ik kan amper geloven dat hij er niet meer is.

Aanstaande vrijdag is de crematie. Ik wordt opgehaald door *I*, een lieve meid uit ons groepje die als één van de eerste weg mocht. Ze woont niet ver bij mij vandaan.

Afscheid nemen bestaat niet.

Ik heb dit eigenlijk nog nooit meegemaakt. Dat er iemand overlijdt die dichtbij staat. Wel opa's en oma's die dichtbij stonden maar zij waren al langer ziek. Nu is het iemand die zo plotseling wordt weggenomen. Iemand die speciaal was. Iemand met wie ik een band had. Iemand die niet vervangbaar is.

Ik zal je nooit vergeten.

Ik vermoed dat ik deze week niet zo veel op mijn blog bezig zal zijn. Of misschien juist wel om afleiding te zoeken. Als ik weinig post dan weten jullie wat de oorzaak is. Als ik veel post weten jullie dat ik afleiding zoek.

With Love,

Olivia

Life Must Be Fabulous

 

Reacties: Er is maar een ding zeker in het leven.....

Gecondoleerd

Ik zie het nu pas! Heel erg dit :( Je hebt je gevoelens heel mooi onder woorden gebracht, ik ben helemaal ontroerd van je stukje.. Ik wens je heel veel sterkte meid, het is heel moeilijk, het zal ook wat tijd vergen. Vergeten zul je niet, maar ik weet zeker dat je het een plekje zult geven. Let goed op jezelf Olivia.
Liefs, Zeynep

Re:Gecondoleerd

Dank je wel lieve Zeynep. Nu drie weken geleden ongeveer maar nog steeds kapot ervan. Het zal tijd nodig hebben om het een plekje te geven. Dank voor je lieve bericht. XoXo Olivia

Gecondoleerd

Sterkte meis. Verlies is moeilijk. Je kunt het vast op een gegeven moment een plekje geven x

Re:Gecondoleerd

Dank je wel Sophie, XoXo Olivia

gecondoleerd

Heel veel sterkte heb dit helaas al zelf mee gemaakt dus weet maar al te best Hoe verschrikkelijk je zich voelt. Heel veel sterkte en hou je vast aan de mooie dingen die jullie samen hadden. Warme groet, Tamara

Re:gecondoleerd

Hoi Tamara, dank voor je lieve reactie. Morgen moet ik weer naar het revalidatiecentrum... PFf 100.000 herinneringen daar.. Ik trek het nu al niet. Hopelijk wordt dit niet mijn derde slapeloze nacht want ik ben vreselijk moe... Naar dat je het ook hebt moeten meemaken. Ik weet dat het bij het leven hoort maar zo jong en zo onverwachts... Bah :( XoXo Olivia

knuffel voor jou.

Wat heb je dit mooi geschreven!

En wat een ontzettend nare gebeurtenis..........heel veel sterkte meid.
XXX

Re:knuffel voor jou.

Thanks lieve Sandra. Ik lig wederom wakker :( XoXo Olivia

@ Mandy en Michelle

Dank jullie wel lieve meiden.. Ik kan het nog steeds niet geloven.. Geen oog dichtgedaan vannacht en ik krijg geen hap door mijn keel. Het was een superfijne vriend. Hij was er altijd. Sleepten elkaar door die moeilijke tijd heen. Kende hem sinds de eerste dag van mijn revalidatie en direct al een hele goede klik. Vooral na een aantal weken werd de vriendschap gewoon steeds hechter. Ik ben echt speechless. Gewoon vlak voordat het gebeurde heb ik hem nog gesproken. En zelfs een beetje geïrriteerd omdat ik een aantal dagen ineens niets meer hoorde en dan blijkt de dood gewoon de oorzaak te zijn. Ik kan het niet bevatten.

...

ik ben er stil van, zit met tranen in mijn ogen. Wat klinkt hij als een mooi persoon. En wat een gemis voor iedereen. Heel veel sterkte lieve Olivia. Zorg goed voor jezelf en neem de tijd. Als je ooit wilt praten let me know! Liefs, Michelle

Nieuw bericht